Belastingen

Themabrochures Belastingen

Kennis is onontbeerlijk als je succesvol wil ondernemen. Binnen Remmerswaal is veel kennis aanwezig en die delen we met je via actuele en diepgaande themabrochures.

Alle Thema’sAutoBelastingenDGANot-for-profitPersoneelStartersZZPBedrijfsvoering

Wij leggen het je uit

Aan het begin van ieder nieuw jaar, meestal januari of februari, ontvang je over het voorgaande jaar een jaaropgaaf. Heb je in dat jaar meerdere werkgevers/uitkeringen gehad, dan zul je ook meerdere jaaropgaven ontvangen. Je werkgever is verplicht om 1 keer per jaar bepaalde inkomensgegevens aan jou te verstrekken met een jaaropgaaf. Wat staat er eigenlijk allemaal op de jaaropgaaf? Wat houden alle begrippen in? En wat heb je nodig bij het invullen van de aangifte inkomstenbelasting? We leggen dat graag aan je uit!

Download brochure

De eigen woning

Een eigen woning is een begrip dat met regelmaat voorbij komt in de media. Maar wat is nu ook alweer precies een eigen woning? En hoe zit het met de aftrek van hypotheekrente? Graag delen we de belangrijkste fiscale wetenswaardigheden met u.

Download brochure

Schenken

Schenken is het overdragen van vermogen bij leven van de schenker zonder dat daar een tegenprestatie tegenover staat. Het doen van een schenking kan tot gevolg hebben dat schenkbelasting betaald moet worden. Er bestaan vrijstellingen die de heffing van schenkbelasting voorkomen of verminderen.

Download brochure

BTW – De belangrijkste zaken op een rij

Iemand is ondernemer voor de btw wanneer hij zelfstandig activiteiten in het economisch verkeer verricht. Met de term “in het economisch verkeer” is bedoeld dat er een vergoeding staat tegenover de prestatie van de ondernemer. Het ondernemerschap voor de btw staat los van het ondernemerschap in de inkomstenbelasting. Een ondernemer moet btw in rekening brengen over de levering van producten en diensten die hij verricht.

Download brochure

Fiscale eenheid

Zowel in de vennootschapsbelasting als in de omzetbelasting kennen we het verschijnsel van de fiscale eenheid. Dit is echter niet hetzelfde. Een fiscale eenheid voor de vennootschap is niet automatisch een fiscale eenheid voor de omzetbelasting en andersom! In deze brochure bespreken we alleen de fiscale eenheid voor de vennootschapsbelasting.

Download brochure