Themabrochures

Themabrochures

Kennis is onontbeerlijk als je succesvol wil ondernemen. Binnen Remmerswaal is veel kennis aanwezig en die delen we met je via actuele en diepgaande themabrochures.

Alle Thema’sAutoBelastingenDGANot-for-profitPersoneelStartersZZPBedrijfsvoering

NOW-3 – update 15/12/2020

De derde tranche van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging ter behoud van Werkgelegenheid.

Download brochure

Maatregelen coronacrisis – update 15/12/2020

Het kabinet heeft een aantal maatregelen ter bestrijding van de economische gevolgen van de coronacrisis verlengd tot en met 30 juni 2021. In deze brochure geven wij een overzicht van deze maatregelen, met uitzondering van de NOW-3. Deze regeling is een aparte brochure opgenomen.

Download brochure

Wij leggen het je uit

Aan het begin van ieder nieuw jaar, meestal januari of februari, ontvang je over het voorgaande jaar een jaaropgaaf. Heb je in dat jaar meerdere werkgevers/uitkeringen gehad, dan zul je ook meerdere jaaropgaven ontvangen. Je werkgever is verplicht om 1 keer per jaar bepaalde inkomensgegevens aan jou te verstrekken met een jaaropgaaf. Wat staat er eigenlijk allemaal op de jaaropgaaf? Wat houden alle begrippen in? En wat heb je nodig bij het invullen van de aangifte inkomstenbelasting? We leggen dat graag aan je uit!

Download brochure

Aannemen van personeel

Uw bedrijf groeit en u heeft behoefte aan extra mankracht. Het aannemen van personeel ligt dan voor de hand en lijkt zo makkelijk, maar er komt stiekem veel bij kijken. Zowel juridisch als fiscaal krijgt u te maken met een groot aantal (gecompliceerde) regels. Waar moet u precies rekening mee houden?

Download brochure

De start van een onderneming

Weet u wat er komt kijken bij het opzetten van een onderneming? Wellicht kan deze bijdrage u helpen om de stap te maken naar een eigen zaak. Het opstellen van een ondernemingsplan helpt u structuur aan te brengen en biedt steun bij het nemen van belangrijke beslissingen. Voordat u begint aan het opstellen van een ondernemingsplan zou u zich eens moeten afvragen of u over de benodigde eigenschappen beschikt. Weet u wat u wilt en bent u bereid om hard te werken om uw doelen te bereiken? Kunt u omgaan met tegenslag en onzekerheid? Bent u bereid om risico’s te nemen?

Download brochure

Bestuurdersaansprakelijkheid

Als bestuurder van een rechtspersoon bent u in beginsel niet persoonlijk aansprakelijk voor het handelen van de rechtspersoon. Die aansprakelijkheid ligt in eerste instantie bij de rechtspersoon zelf. Toch zijn hier grenzen aan verbonden. Zolang u de rechtspersoon naar behoren bestuurt, kan u weinig gebeuren. Neemt u echter onverantwoorde risico’s of gaat u uw boekje te buiten, dan kunt u wel degelijk persoonlijk aansprakelijk gesteld worden, met alle (financiële) gevolgen van dien. Waar moet u op letten?

Download brochure

Schenken

Schenken is het overdragen van vermogen bij leven van de schenker zonder dat daar een tegenprestatie tegenover staat. Het doen van een schenking kan tot gevolg hebben dat schenkbelasting betaald moet worden. Er bestaan vrijstellingen die de heffing van schenkbelasting voorkomen of verminderen.

Download brochure

Pagina 1 2 3 4